Sectie5 koopt winkelcentrum en AH-supermarkt

Sectie5 heeft de derde emissie van het S5 Forum Fonds succesvol afgerond met acquisitie van een winkelcentrum in Velp en een Albert Heijn-supermarkt in Ede.

Sectie5 heeft op 18 december een wijkwinkelcentrum aan het Churchillplein in Velp gekocht van een institutionele belegger. In het centrum zijn een Coop en een Aldi supermarkt gevestigd en enkele dagwinkels. De twee supermarkten genereren samen 75% van de huurinkomsten.

Met de acquisitie rondt Sectie5 de derde emissie van S5 Forum Fonds succesvol af. In samenwerking met Adviesgroep Reyersen van Buuren is in korte tijd ruim € 9 mln eigen vermogen opgehaald. Op 3 november werd al een Albert Heijn aan het Bunschoterplein in Ede toegevoegd aan het fonds.

S5 Forum Fonds is het 21e supermarkt gerelateerde vastgoedfonds dat Sectie5 heeft geïnitieerd. Het groeifonds is in 2019 opgericht en beoogt in vijf jaar te groeien naar een belegd vermogen van € 250 mln. Met de toevoeging van Ede en Velp is het belegd vermogen ruim € 55 mln.

Lexence en RechtStaete traden op als adviseur voor de koper. De verkoper werd commercieel geadviseerd door JLL. Houthoff stond de verkoper juridisch bij.