Savills IM koopt BrandLoyalty DC in Venlo

Vastgoedbelegger Savills IM heeft het distributiecentrum van BrandLoyalty in Venlo aangekocht voor ca. € 48 mln in een ‘off market’ transactie.

Het distributiecentrum is gebouwd in 2013 en volledig langjarig verhuurd aan BrandLoyalty. Het object bestaat uit 39.900 m² magazijnruimte, 2950 m² mezzanine ruimte en 1300 m² kantoorruimte.

Het gebouw staat in Venlo, de logistieke hotspot van Nederland. De locatie heeft uitstekende verbindingen via snelwegen A67 en A73 met directe toegang tot de rest van Europa en de haven van Rotterdam.

Marcel Fleminks, co-head van SavillsIM Nederland: ‘Wij zijn blij met deze acquisitie, de vierde aankoop voor ons eigen ELF II fonds. Het object past qua grootte, ligging, kwaliteit en lange looptijd van de huurovereenkomst met een gerenommeerde huurder, perfect in de aankoopvoorwaarden van dit fonds. De transactie laat zien dat Savills IM in de logistieke markt op elk spectrum actief is, voor meerdere fondsen en mandaten, en van kleinere tot XL-logistieke objecten.’

NL Real Estate – Knight Frank heeft de verkoper, een particuliere belegger, commercieel geadviseerd gedurende het verkooptraject. CVO en CMS hebben de verkoper respectievelijk van juridisch en technisch advies voorzien.

DentonsBoekel en RoyalHaskoning hebben Savills IM respectievelijk van juridisch en technisch advies voorzien.