Saks off 5TH huurt 3000 m²

De vestigingen van Saks off 5TH die gaan komen in Amsterdam (herontwikkelde Kalvertoren) en Rotterdam (Hoogstraat 158) worden allebei 3000 m² groot.

In de herfst opent de eerste Nederlandse vestiging in Rotterdam. Later volgt Amsterdam.

Saks off 5TH biedt nieuwe trendlabels en premium designer brands tegen gereduceerde OFF-prijzen. Door de snelle doorlooptijd — het assortiment in de winkels wisselt om de negen weken — zorgt Saks off 5TH voortdurend voor een nieuw aanbod. Juist vanwege dit brede en snel wisselende assortiment wordt winkelen in de filosofie van Saks off 5TH een belevenis om steeds weer naar uit te kijken.

De komst van Saks off 5TH naar Nederland is onderdeel van een Europese launch van het merk, waarbij deze zomer onder meer in vijf grote Duitse steden vestigingen opengaan. De komst van Saks off 5TH loopt parallel met de stap die zusterbedrijf Hudson's Bay maakt naar het Europese continent. Het van origine Canadese warenhuis opent dit jaar tien nieuwe vestigingen in Nederland. 

De eerste Nederlandse store van Saks off 5TH in Rotterdam komt in het pand waar voorheen V&D gevestigd was. Hier zal ook Hudson's Bay deze zomer zijn deuren openen.

De Amsterdamse winkel komt in de totaal gerenoveerde Kalverpassage (de voormalige Kalvertoren) aan de Kalverstraat. Beide winkels hebben een winkeloppervlakte van circa 3000 m².

Merken en aantrekkelijke prijzen
Volgens Wayne Drummond, topman van Saks off 5TH, schuilt het succes van het merk in de combinatie van drie elementen: exceptional value, great experience en desirable brands. Drummond: 'De combinatie van relevante merken, aantrekkelijke prijzen en constante innovatie en verandering ontbreekt in het huidige Nederlandse winkelaanbod. Wij zijn er voor consumenten die kwalitatief hoogwaardige fashion voor hun geld willen. Tegelijkertijd willen consumenten telkens weer verrast worden door het aanbod. Winkelen moet een ontdekkingsreis worden. Onze klanten moeten zich afvragen: wat brengt Saks off 5TH nu weer? En die belofte maken wij waar.' 

Met zijn aanbod richt Saks OFF 5TH zich zowel op fashionista's als op liefhebbers van nieuwe trendlabels en premium designer brands. Het doel is om door het jaar heen ongeveer 800 premium labels in Europa aan te bieden. Naast damesmode bestaat het aanbod uit herenmode, en ook footwear, accessoires, home, sport en kindermode.