SPF Beheer en MN kopen twee torens met appartementen van Sonate Spuikwartier

Ontwikkelcombinatie Sonate Spuikwartier - joint venture tussen VolkerWessels, Reggeborgh Vastgoed en Delta Development - heeft de eerste twee woontorens, Adagio en Bolero, van het nieuwbouwproject Sonate in het centrum van Den Haag verkocht aan SPF Beheer en MN.

De torens bestaan uit 456 huurappartementen en circa 1500 m² commerciële ruimte en maken deel uit van de ontwikkeling van het Spuikwartier. 

MN heeft namens haar opdrachtgever Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT) woontoren Adagio verworven. Adagio is een ontwerp van MVSA Architects en vormt een belangrijke verbinding tussen het naastgelegen onderwijs- en cultuurcomplex Amare, het Wijnhavenkwartier en de Turfmarkt. Met zijn 90 meter vormt Adagio het hoogste punt van de ontwikkeling.

SPF Beheer verwerft woontoren Bolero namens Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer. Bolero is ontworpen door het Rotterdamse Klunder Architecten en vormt middels het stadsbalkon een verbinding met Amare. 

Boele & van Eesteren, onderdeel van VolkerWessels, is inmiddels gestart met de bouw van beide torens. Naar verwachting wordt Bolero opgeleverd in het derde kwartaal van 2022 en Adagio in het eerste kwartaal van 2024. Alle appartementen zullen worden aangeboden in het huursegment.

Het Spuikwartier wordt in samenwerking met de gemeente getransformeerd. Het vernieuwde Spuiplein moet gaan dienen als openluchtpodium en als plek om elkaar te ontmoeten. Het onderwijs- en cultuurcomplex Amare zal in 2021 o.a. plaats gaan bieden aan het Nederlands Dans Theater en het Koninklijk Conservatorium. Het Spuikwartier wordt een levendig gebied dat onderdeel uitmaakt van de Haagse Loper, die de Theresiastraat verbindt met het Spui. Uiteindelijk zullen op het Spuikwartier drie torens verrijzen, Adagio en Bolero in de eerste fase. Na de sloop van het huidige Nederlands Dans Theater zal op die plek Cantate, de derde toren gerealiseerd worden.

Bij de verkoop is Sonate Spuikwartier geadviseerd door Kempen Corporate Finance en Houthoff. MN en SPF Beheer zijn geadviseerd door BarentsKrans (juridisch) en Loyens & Loeff (juridisch en fiscaal).