SDK Vastgoed realiseert kantoorpand Plan-t in Spoorzone Tilburg

In de week van 15 april wordt de eerste paal geslagen van kantoorgebouw Plan-t, een ontwikkeling van SDK Vastgoed in de Spoorzone Tilburg.

Begin februari zijn de sanering en het bouwrijp maken van het terrein al begonnen. Deze week worden de bronnen geslagen voor de warmte-koude opslag; één van de aspecten die het all-electric gebouw bijzonder duurzaam (geborgd in een Breeam-certificering) gaan maken. Daarnaast komen er ook, onder andere, zonnepanelen, led-verlichting en klimaatplafonds.

VolkerWessels heeft het project onlangs verkocht aan een particuliere belegger, wat de start van de bouw mogelijk maakt. Inmiddels begint Plan-t al aardig gevuld te raken. Naast restaurant Monarh en Sportstudio Fit20, hebben reclamebureau Scheepens, kantoormeubelproducent Bisley, adviesbureau Censor en Marketing Tilburg reeds een huurcontract getekend.

Plan-t, een ontwikkeling van VolkerWessels onderneming SDK Vastgoed, wordt gerealiseerd in het hart van de Spoorzone. Het gebouw, vernoemd naar een treinstel uit de jaren 60, telt zeven verdiepingen en biedt in totaal circa 10.000 m² kantoorruimte op een commerciële plint. Naast kantoorruimte biedt het gebouw veel gemeenschappelijke faciliteiten zoals de ondergrondse parkeergarage, centrale receptie, horeca, een ‘chillruimte’, en diverse vergader- en presentatieruimten.