Rubens Capital Partners koopt woningportefeuille voor € 135 mln

Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer (vertegenwoordigd door SPF Beheer) heeft woningportefeuille The Stage voor € 135 mln verkocht aan Rubens Capital Partners.

Woningportefeuille The Stage omvat 17 complexen met in totaal 707 woningen. Elf complexen bestaan uit 306 eengezinswoningen, in onder andere Almelo, Hengelo, Houten en Vleuten. De overige zes complexen bestaan uit 401 complexen met meergezinswoningen. Deze woningen liggen onder meer in Enschede, Oldenzaal en Leeuwarden. De bouwjaren van de woningen variëren tussen 1969 en 2007. Het overgrote deel van de woningen is verhuurd in het middeldure huursegment en heeft voornamelijk energielabel B en C. De gemiddelde maandhuur bedraagt € 785.

Bauke Robijn, fund manager SPF Beheer: ‘De verkoop van deze portefeuille is een belangrijk onderdeel van het strategisch plan voor de vastgoedportefeuille. De afgelopen jaren is er actief aangekocht en verkocht, waardoor de portefeuille nu in hoge mate overeenkomt met de geformuleerde strategie om te beleggen in relatief jonge woningen rondom de Randstad, in winkelcentra gericht op boodschappen en in kantoren op stationslocaties.’

Capital Value begeleidde SPF Beheer bij de transactie. De juridische begeleiding was in handen van Dentons. Rubens Capital Partners werd in de verkoop juridisch bijgestaan door Loyens & Loeff.