Round Hill en Boelens de Gruyter herontwikkelen Ringpark

Round Hill Capital start samen met vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter in oktober met de herontwikkeling van het Ringpark-gebouw in Amsterdam-West, dat daarna hernoemd wordt tot Rembrandt Park.

Deze nieuwe bestemming tussen het Rembrandtpark en de ring A10 van circa 24.000 m² biedt naast hoogwaardige kantoorruimte ook ruimte om te ontspannen in een koffiebar, restaurants, sportschool en op het terras aan het water. Rembrandt Park wordt in het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd.

Op het huidige gebouw van tien verdiepingen worden twee uit glas opgetrokken verdiepingen gebouwd, samen goed voor circa 2500 m² kantoorruimte met natuurlijk lichtinval en uitzicht over de stad. Het paviljoen met uitzicht op het water en groen wordt opnieuw opgebouwd met gebruik van veel glas. Op de begane grond van het paviljoen komt een restaurant dat voor iedereen toegankelijk is met een groot terras aan het water. Rembrandt Park maakt de verbinding met het park met een doorgang onder het gebouw en een brug over het water het park in.

De herontwikkeling betreft het kantoorgebouw uit de jaren 60 en aansluitend de toevoeging van nog twee gebouwen op het terrein. 'Het is nu een plek waar enkel bestemmingsverkeer komt', aldus Maarten de Gruyter van Boelens de Gruyter. 'Met Rembrandt Park willen we nieuw leven blazen in deze groene locatie binnen de ring en een toevoeging zijn voor de buurt en de stad met de verschillende faciliteiten die het straks te bieden heeft. Het kantoor biedt voor elk type bedrijf een ideale werkplek, van start-ups tot multinationals.'

Het Britse Round Hill Capital en Boelens de Gruyter verwierven het gebouw een jaar geleden. Het kantoorgebouw ligt aan de Nachtwachtlaan op een perceel van 11.000 m² en kijkt uit op het Rembrandtpark, het een-na-grootste stadspark van Amsterdam. Door de ligging aan de A10 is het complex uitstekend bereikbaar met de auto. Het centrum van Amsterdam en Schiphol zijn snel te bereiken met het openbaar vervoer vanaf het nabij gelegen station Amsterdam Lelylaan.

 Vastgoedadviseurs CBRE en JLL begeleiden Boelens de Gruyter en Round Hill Capital in de verhuur.