Rotterdam heeft bouwrecord

Volgens de gemeente Rotterdam is er met de start bouw van 4735 woningen in de stad een bouwrecord voor Rotterdam gevestigd. 

Deze week nog werd de eerste paal van 229 woningen in tuinbuurt Vrijlandt in IJsselmonde geslagen. De start bouw dit jaar van 4735 woningen had een absolute piek in de laatste maanden. Naast Vrijlandt startten er nog vier projecten waaronder de eerste 205 woningen van het project Wielewaal in Charlois. Opvallend bij alle projecten is dat de meeste kopers uit de wijk komen, en dat draagt bij aan de doorstroming op de woningmarkt.

Wethouder Bas Kurvers (Bouwen en Wonen) is trots op het bouwresultaat. “In deze collegeperiode hebben we ons hard gemaakt voor het versnellen van de woningbouw en dat was geen makkelijke opgave. Dit is het resultaat van de energie die de gemeente de afgelopen jaren samen met alle bouwpartners in de stad heeft gestoken.”

Deze maand startte de bouw van  1700 woningen, waarvan een groot deel in het middensegment. Het project De Grote Beer in Prins Alexander is er één van. Vorige maand vielen zelfs 300 van de 700 gestarte woningen in het middensegment. “Dat betekent dat onze leraren, politieagenten en verpleegkundigen in Rotterdam kunnen blijven wonen. Dit zijn groepen die de laatste jaren vooral de stad uit trokken, maar we willen hen graag behouden”, aldus wethouder Kurvers.

De projecten in Park 16Hoven en Nieuw Kralingen dragen volgens de wethouder bij aan bij de wens om gezinnen in Rotterdam te houden. In de stad is nog steeds veel vraag naar woningen in alle segmenten, maar vooral in het middensegment is de vraag naar koop- en huurwoningen erg hoog. "Daarom blijven we bij nieuwe projecten en gebiedsontwikkelingen inzetten op het bouwen van woningen voor mensen met een middeninkomen en gezinnen."

Ook de komende jaren wordt flink doorgebouwd. De bouw van de Maasbode in Cool en de Piekstraat in Feijenoord staan al in de steigers. En de bouwprojecten Koer en De Leeuwenkuil in Parkstad én Stack in Delfshaven starten binnenkort.