Ronald de Blauw stapt over naar gemeente Westland

Ronald de Blauw gaat per 1 februari aan de slag als senior beleidsmedewerker wonen bij de gemeente Westland. Hij werkte hiervoor als redacteur bij vastgoedvakblad en informatiebedrijf PropertyNL.

Bij de gemeente Westland gaat hij zich ondermeer bezig houden met de uitwerking van de Woonvisie Westland 2030 en de integrale Woonagenda en programmering.

De Blauw (49) startte in 2008 als redacteur bij PropertyNL en maakte nieuwsverhalen, interviews en webartikelen over de Nederlandse vastgoedmarkt, onder andere de thema’s wonen, kantoren, hotels, bedrijfsruimten, leegstandbeheer en zorgvastgoed. Ook deed hij onderzoek naar de woningproductie en verkopen door woningontwikkelaars.

Voor zijn overstap naar PropertyNL werkte De Blauw 5 jaar als beleidsmedewerker bij de Dienst Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente Den Haag en daarvoor als projectleider bij woningcorporatie De Key in Amsterdam en stichting Radius in Haarlem. Hij begon zijn carrière in de stadsvernieuwing in de Haagse Schilderswijk.

De Blauw heeft Bouwkunde (afstudeerrichting Volkshuisvesting) gestudeerd aan de TU Delft en later de Postacademische Deeltijd Opleiding Journalistiek (PDOJ) gedaan aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.