Real IS koopt winkelcentrum Parade in Nootdorp

De Duitse vastgoedbelegger Real IS heeft winkelcentrum Parade in Nootdorp overgenomen van Blackstone.

Real IS betaalde volgens het Kadaster € 53,4 mln voor het bijna 14.600 m² grote winkelcentrum met 54 winkels. Savills is aangesteld om de Parade te beheren.

Blackstone nam in 2014 een portefeuille met 14 winkelcentra in Nederland over van CBRE Global Investors (107.500 m²). Daaronder bevond zich ook Parade in Nootdorp. Ze werden ondergebracht bij Multi Corporation, dat sinds 2013 in handen is van de Amerikaanse private equity investeerder Blackstone.

Vervolgens heeft Multi het winkelcentrum gerevitaliseerd en verschillende nieuwe huurders aangetrokken, waaronder Action met een winkel van 1000 m². Ook heeft een Italiaanse ijssalon ruimte gehuurd.
Jumbo en Lidl hebben hun supermarkten uitgebreid en ook Albert Heijn vernieuwde zijn winkel. De combinatie van deze drie supermarkten zorgt volgens Multi voor een sterk dagelijks aanbod in het winkelcentrum en versterkt hiermee de concurrentie met nabije winkelcentra. Tevens is de 3-laagse parkeergarage gerenoveerd.

Het gedeeltelijk overdekte winkelcentrum Parade is gelegen in het hart van Nootdorp en werd in 2003 geopend. ING Real Estate was toendertijd de ontwikkelaar en Soeters Van Eldonk Ponec de architect. Naast de genoemde supermarkten zijn er ook bekende landelijke ketens gevestigd, zoals Herma, Kruidvat en Blokker en verschillende modezaken, versspecialisten en horeca. Boven de winkels zijn koopwoningen gevestigd. Het verzorgingsgebied strekt zich uit tot de Vinexwijk Ypenburg, Nootdorp en Pijnacker.

Real IS is een dochter van Sparkassenfinanzgruppe en verzorgt het real estate asset management voor BayernLB. De belegger is de laatste maanden zeer actief op de Nederlandse markt, vooral wat betreft de aankoop van kantoren. Zo werd eerder dit jaar de aankoop van de Zuiderhof Paviljoens op de Amsterdamse Zuidas bekend gemaakt (verkoper CBRE Global Investors) en nam Real IS de Alpha Tower in Amsterdam Zuidoost over van Commerz Real.  

De laatste grote retaildeal die Real IS deed in Nederland dateert van 2015. Toen nam de asset manager de panden van Media Markt en Decathlon aan de Arena Boulevard (totaal 14.000 m²) bij station Amsterdam Bijlmer over voor € 34 mln, eveneens van CBRE Global Investors.