Prologis breidt hubportfolio uit met object DC5

Prologis breidt haar hubportfolio uit met DC5, een nieuw verworven distributieobject in Amsterdam, en heeft de renovatie van DC1 afgerond.

Het nieuwe distributiecentrum Amsterdam City DC5 is een pand van 4030 m² aan Portsmuiden 2 in  Amsterdam. Het pand wordt momenteel gehuurd door Sanday's Bakeries.

Het duurzaam gerenoveerde distributiecentrum DC1 aan de Gyroscoopweg 4A is 10.689 m² groot. Beide ontwikkelingen passen in de strategie van Prologis om logistieke knooppunten te creëren rondom grote steden, als antwoord op de groeiende vraag naar stadsdistributie.

DC1 beschikt over 35 dockdeuren voor E-vans, allemaal uitgerust met EV-snelheidsladers met een laadcapaciteit van 120 km per uur. De elektriciteit wordt grotendeels ter plaatse opgewekt door zonnepanelen op de gevel en het dak.

De renovatie is uitgevoerd met hergebruik van de fundering, betonnen vloer en staalconstructie. De casco is volledig vernieuwd, waardoor nieuwe kantoren en zonnepanelen geïnstalleerd konden worden. Na voltooiing van de renovatie met de toevoeging van acht vrachtwagendocks, werd het gebouw bekroond met een BREEAM Very Good-certificaat. Op dit moment is het pand te huur.