Primevest koopt 275 studentenwoningen in Groningen

Primevest Capital Partners heeft een studentencomplex aan de Oostersingel / Nieuweweg in Groningen aangekocht. Het 6 verdiepingen tellende gebouw omvat zelfstandige 275 studio's, totaal 6427 m².

Primevest Capital Partners heeft het vlakbij de binnenstad gelegen studentencomplex aangekocht voor een Europees residentieel vastgoedmandaat.

Groningen (ruim 231.000 inwoners) telt circa 50.000 studenten, waarvan 9000 afkomstig zijn uit het buitenland - voornamelijk uit Duitsland. Het huidige aanbod van kamers en huurappartementen voldoet niet aan de grote vraag van studenten in de stad. Het nieuwbouwplan met studentenwoningen levert een bijdrage aan het terugdringen van het tekort. De bouw is in september 2019 gereed.

De verkoper Plegt-Vos Bouwgroep is tevens de ontwikkelaar van het gebouw.

Primevest Capital Partners is ontstaan na de management buy-out van Bouwfonds IM met Commonwealth Investments (familie Dreesmann) als aandeelhouder. In september vorig jaar kocht de belegger een nieuwbouwproject in Maastricht aan van RO Groep en 3W Real Estate, in dit geval betrof het 70 appartementen. 
Asset en fund manager Primevest Capital Partners heeft momenteel € 1,4 mrd aan bezittingen in Europa en is van plan om zijn activiteiten in de woningsector verder uit te breiden.

Tijdens het acquisitieproces in Groningen werd de verkoper ondersteund door Huizingh Advocaten uit Enschede en MWPO, de koper werd bijgestaan door CMS en BOAG.