Primevest belegt in huurwoningen in Sevilla voor Duits pensioenfonds

Primevest Capital Partners heeft eind 2022 het eerste project met huurwoningen in Sevilla overgenomen namens een Duits pensioenfonds.

Het project, Las Delicias genaamd, is 13.000 m² groot en bestaat uit drie gebouwen met 125 woningen, ontworpen in de stijl van een resort. Deze gebouwen zorgen voor een nieuw aanbod op de huurmarkt in Sevilla.

Primevest Capital Partners, een investerings- en assetmanager voor institutionele beleggers, heeft begin 2022 het project verworven van Aedas Homes, die het ook heeft ontwikkeld.

Olaf Steinbusch, Senior Acquisition Manager bij Primevest Capital Partners, zegt: ‘Dit eerste project met huurwoningen consolideert de investeringsstrategie in Spanje van onze investeerder die gericht is op het acquireren van vastgoed in geselecteerde steden door het hele land. We zijn Enrique Molina Campos (Alba REIM) dankbaar voor het aandragen en bemiddelen bij deze kans.’

Het project in Jardines Hacienda Rosario bestaat uit drie gebouwen met 125 woonunits variërend in grootte van 60 tot 115 m². Er zijn tevens twee commerciële units en er is een parkeergarage met 196 parkeerplaatsen verdeeld over twee verdiepingen. Alle appartementen hebben een bergruimte, balkon of terras, een volledig ingerichte keuken en inbouwkasten in alle slaapkamers. Het project is in de stijl van een resort ontworpen, met twee zwembaden, zes padel-tennisbanen, een voetbalveld, basketbalvelden, een kinderspeelplaats, een hardloopparcours van meer dan een kilometer, een sociale ontmoetingsruimte met cateringservice, grote tuinen en promenades.

Het project heeft een Breeam-certificaat wat een hoge mate van duurzaamheid aangeeft, gebaseerd op functies zoals zonnepanelen voor elektriciteitsproductie, airco met een warmtepomp (zonder fossiele brandstof), regen- en afvalwateropvang, de modernste ledverlichting en een punt voor de recycling van afval, plastic, glas, en papier.

De huurprijzen beginnen bij € 600 per maand voor een 3-kamerappartement, € 700 voor een 4-kamerappartement en € 950 voor het 5-kamerappartement, exclusief servicekosten. Het vastgoedbeheer wordt door MVGM Property Management verzorgd.