Primevest Capital Partners verwerft twee parkeergarages in Rotterdam

Primevest Capital Partners en digitale parkeergaragemanager ParkBee hebben de handen ineengeslagen voor de aankoop en het beheer van twee parkeergarages in Rotterdam.

De Nederlands-Duitse vastgoedbelegger Primevest heeft de objecten van circa € 14 miljoen opgenomen in zijn Primevest European Parking Fund IV, terwijl ParkBee verantwoordelijk zal zijn voor het dagelijkse beheer van de garage op basis van een langlopend huurcontract.

De twee parkeergarages bevinden zich aan de Wijnstraat 78 & 100, in het hart van het zakendistrict van Rotterdam tussen het winkelgebied en de oude haven van Rotterdam. Met onder andere het centrale zakendistrict, het Maritiem Museum, de Markthal en Kubuswoningen, attracties die door de parkeergarages worden bediend en die ruimschoots de mogelijkheid bieden om de prestaties van de parkeergarage te verbeteren.

Rutger Schuur, CIO bij ParkBee: ‘Door de toenemende digitalisering van parkeren kunnen automobilisten, vastgoedeigenaren en gemeenten beter gebruikmaken van de stedelijke ruimte. Met onze slimme systemen helpen we klanten om de handigste parkeerlocatie te vinden voor de beste prijs in ons grote netwerk van digitaal verbonden garages.’

Primevest werd geadviseerd door technisch adviseur RPS en advocatenkantoor CMS NL.