PingProperties start verduurzaming en renovatie van panden in Amersfoort

PingProperties start verduurzaming en renovatie van de kantoorgebouwen De Argonaut en Koploper.

Het complex dat zich direct naast station Amersfoort bevindt, werd begin dit jaar aangekocht. Het is verdeeld over twee bouwdelen met een totale verhuurbare vloeroppervlakte van 17.080 m² en een inpandige parkeergarage voor 182 auto’s. In het businessplan was voorzien om het complex te verduurzamen en de laagbouw te moderniseren en apart te positioneren naar ‘Koploper’. Afgelopen maanden zijn de plannen hiervoor uitgewerkt en worden nu uitgevoerd.

Renovatie

Volgende maand start VEGA Projects met de renovatiewerkzaamheden van gebouw Koploper, waarbij de gevel en de entree volledig worden geüpgraded naar ontwerp van Apto Architects. Een van de meest opvallende elementen is de realisatie van een volledig nieuwe luifel, die zorgt voor een frisse, moderne uitstraling waarmee het gebouw een compleet nieuw aanzicht krijgt.

Daarnaast wordt de binnenzijde van de entree van het gebouw volledig aangepakt. Een unieke toevoeging aan het ontwerp is de groene plantenwand, die dankzij de grote glazen pui ook goed zichtbaar is aan de buitenzijde en de gevel prachtig uitlicht. Door een nieuwe, doordachte inrichting van de ontvangstruimte wordt er een mooie verbinding gemaakt met de binnen- en buitenruimte. Verwachting is dat de werkzaamheden begin 2025 zijn voltooid.

Verduurzaming

Tevens gaat PingProperties het complex verder verduurzamen. Op dit moment hebben de gebouwen een duurzaamheid energielabel A en Breeam In-Use certificaat Very Good. Vanuit ESG strategie wil PingProperties dit comfortabele niveau verder verhogen naar energielabel A+++ met een Breeam In-Use Very Good certificaat. Nu de plannen hiervoor zijn uitgewerkt, kunnen de werkzaamheden starten.

Hierbij wordt de dakbedekking vervangen om vervolgens zonnepanelen te kunnen plaatsen en alle algemene ruimtes krijgen ledverlichting. Daarnaast wordt er momenteel onderzoek gedaan naar klimaatverbeteringen zowel op het gebied van bouwkundige aanpassingen als de technische installaties. De zonwering wordt volledig vervangen en de gebouwen worden aangesloten op stadsverwarming, waardoor het complex volledig gasloos wordt. Verwachting is dat de werkzaamheden in het voorjaar/zomer van 2025 zijn afgerond.

Laatste nieuws

Evenementen