Pathé-bioscoop en parkeergarage in Hart van Zuid

Naast Rotterdam Ahoy komen definitief een bioscoop, horeca en een parkeergarage.

De ontwikkelcombinatie Ballast Nedam Development/Heijmans Vastgoed heeft daarover contracten afgesloten met de gemeente Rotterdam, Rotterdam Ahoy, Pathé, Ballast Nedam Parking en projectontwikkelaar Epicurus.

Het gebied rond Zuidplein moet het bruisende stadscentrum voor Rotterdam-Zuid worden. Epicurus heeft samen met De Architecten Cie een plan gemaakt voor een markant gebouw, waarin de nieuwste formules voor bioscoop en horeca een plek zullen vinden. In de te bouwen garage komen ruim 600 parkeerplaatsen. Naar verwachting start de bouw van de bioscoop medio 2023. Eerder dit jaar werd al een ontwikkelovereenkomst gesloten voor de realisatie van een hotel.

Hiermee krijgt leisure een volwaardige plek binnen de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. “De kwaliteitsimpuls die deze grootschalige gebiedsontwikkeling geeft overtreft alle verwachtingen. Het samenspel van oud en nieuw en de betekenis die een plek kan krijgen voor de samenleving is nergens zo allesomvattend en zichtbaar geweest als hier in Hart van Zuid. Het is een prachtige mijlpaal in de samenwerking tussen publieke en private partijen”, zo verklaart Onno Dwars namens de ontwikkelcombinatie.

img
Redacteur
Profiel