PROVADA Wonam wint Middenhuur Award 2021 met BUUR

Wonam is met het project BUUR in Utrecht-Leidsche Rijn winnaar van de Middenhuur Award 2021. De prijs is tijdens de Provada uitgereikt door PropertyNL. Projectontwikkelaar Melanie Egberts nam de ‘monsterlijk grote’ gouden bokaal in ontvangst.

Het winnende BUUR, met 454 betaalbare huurwoningen, is een bijzonder nieuwbouwproject van Wonam, mede door de samenwerking met twee woningcorporaties, Mitros en Portaal. Het project bestaat uit drie gebouwen, verdeeld over 314 appartementen in de sociale huur en 140 in de middenhuur.

Op de begane grond, in het verlengde van de winkelstraat, komt een levendige plint, onder andere voor ambachtelijke ondernemers. Onder twee gebouwen komen gezamenlijke parkeergarages en fietsenstallingen. BUUR staat midden in de samenleving en het idee van Wonam is dat hier buren niet naast elkaar leven, maar mét elkaar. Om ontmoeting te stimuleren, worden daarom alle gebouwen gemengd, een van de elementen die de jury van de Middenhuur Award loofde. Huurders van sociale huurwoningen wonen er samen met die van middenhuur woningen. De woningen worden verhuurd volgens het Actieplan Middenhuur van de gemeente Utrecht. Het project wordt gerealiseerd op de zuidpunt van Leidsche Rijn Centrum en de verwachte oplevering van de eerste woningen is najaar 2023.

Van de twaalf genomineerden, bleven naast Buur ook Little C van ErA Contour/Bouwinvest en de impactstrategie van het ASR Dutch Core Residential Fund als laatste kanshebbers over.

Klik hier voor de aftermovie!

Laatste nieuws

Evenementen