PROVADA BPD aangesloten bij ontwikkeling WFC Ede

BPD (Bouwfonds Property Development) is toegetreden tot het gebiedsontwikkelingsproject World Food Center (WFC) van Green en Van Wijnen.

Het driemanschap gaat dit nieuwe stadsdeel in Ede verder ontwikkelen en realiseren. Het college van B&W van de gemeente Ede heeft hiervoor deze week haar toestemming gegeven. Daarmee is de samenwerking tussen de partijen een feit en kan de ontwikkeling van het World Food Center worden voortgezet. Het contract hiertoe werd vandaag ondertekend op de Provada.

De drie partijen werken samen onder de vlag van World Food Center Development (WFCD), de ontwikkelende vennootschap waarin BPD, Van Wijnen en Green nu ieder voor een derde aandeelhouder zijn. Deze vennootschap is verantwoordelijk voor de gebiedsontwikkeling, het wonen en de realisatie van het Food Innovation District. 

Het World Food Center (WFC) in Ede wordt een food-ontmoetingsplek voor consumenten, bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Op het voormalig 28 hectare tellende kazerneterrein Maurits zuid ontstaat een gebied waar wonen, werken en recreëren moeten samenkomen. Het WFC wordt ook de locatie waar de World Food Center Experience zich zal vestigen.