Oplevering 7000 m² extra kantoorruimte in Kauwgomballenfabriek Amsterdam

Aan het multitenant kantorencomplex De Kauwgomballenfabriek in het Amsterdamse Amstelkwartier is 7000 m² creatieve kantoorruimte en horecagelegenheden worden toegevoegd.

Het complex aan de Paul van Vlissingenstraat 10, bestaande uit vijf industriële gebouwen, is zoals eerder aangekondigd uitgebreid getransformeerd. Met de oplevering van KBF Warehouse als eerste gebouw, begint een nieuwe fase voor de Kauwgomballenfabriek in Amsterdam. Twee nieuwe huurders zullen dit najaar de sleutels van hun nieuwe kantoor van ongeveer circa 700 m² overhandigd krijgen.

Stenen productiehal

KBF Warehouse is van oorsprong een oude stenen productiehal met een driehoekig bijgebouw. Het bestaande gebouw is uitgebreid met drie en vijf verdiepingen, waarbij historische elementen in de gevel zorgvuldig zijn behouden. De nieuwbouw vormt een combinatie van vroeger en nu, met moderne functionaliteit en de hoogste duurzaamheid. Het gebouw voldoet aan de klimaatakkoorden van Parijs en mag zich daarom Paris Proof noemen.

De ontwikkeling van KBF Warehouse is het resultaat van een succesvolle samenwerking tussen verschillende partijen, waaronder de eigenaren van KBF Warehouse Tristan Capital Partners en Timeless Investments, gedelegeerd ontwikkelaar Neoo, architectenbureau NEXT architects, aannemer Heijlijgers Bouw en vastgoedadviseur Van Gool Elburg.