Online supermarkt Picnic breidt uit naar Amstelveen

De bezorging vindt plaats vanuit de nieuwe hub, het lokale distributiepunt aan Zijdelweg 3 in Amstelveen. De online supermarkt gaat van start met 15 autootjes en 30 bezorgers. Aan het eind van dit jaar zal dat aantal zijn uitgebreid naar 20 wagentjes en 45 bezorgers.

Een jaar terug startte de online supermarkt ook in de regio Zaanstreek-Waterland en voegde toen Haarlem, Purmerend, Edam, Volendam en Monnickendam toe aan zijn bezorggebied. ‘We konden toen vanuit onze Amsterdamse hub ook al een klein stukje van Amstelveen beleveren’, vertelt medeoprichter van Picnic Michiel Muller. Vanaf woensdag 15 september bezorgen de elektrische wagentjes in heel Amsterdam de boodschappen gratis en naar eigen zeggen tegen de laagste prijs aan huis. Amstelveen is volgens Muller ‘een gezinsstad bij uitstek’, met veel overloop vanuit Amsterdam.

Verdere uitbreiding
Picnic startte in september 2015 in Amersfoort Picnic en is een initiatief van ondernemers Joris Beckers, Frederik Nieuwenhuys, Michiel Muller en Daniel Gebler. Het online bedrijf heeft inmiddels 650.000 klanten in ruim 125 Nederlandse plaatsen die hun boodschappen gratis thuisbezorgd krijgen met een van de ruim 1000 elektrische bezorgwagentjes. De omzet verdubbelde in 2020 naar €500 mln, in 2021 moet dat €1 mrd zijn. Onlangs kondigde de websuper aan gerobotiseerde distributiecentra te gaan openen in Utrecht, Rotterdam en Zwolle.

De ruim 40.000 huishoudens in Amstelveen kunnen zich vanaf nu met de Picnic-app op hun mobiele telefoon registreren en zich zo verzekeren van een plek op de wachtlijst. Iedereen die op de wachtlijst staat wordt gefaseerd toegelaten. Hoe eerder mensen de app downloaden en zich inschrijven, hoe eerder ze aan de beurt zijn.

Laatste nieuws

Evenementen