OVG koopt drie kantoren van in totaal 34.000 m²

OVG Real Estate koopt het Alexander Portfolio van Sachwerte Rendite Fonds Holland 53. Hiermee wordt OVG Real Estate eigenaar van drie kantoorpanden van in totaal circa 34.000 m² kantoorruimte.

OVG Real Estate koopt het Alexander Portfolio van Sachwerte Rendite Fonds Holland 53. Hiermee wordt OVG Real Estate eigenaar van drie kantoorpanden van in totaal circa 34.000 m² kantoorruimte.

Met de aankoop van het Alexander Portfolio wordt OVG Real Estate eigenaar van kantoorruimte in Rotterdam, Delft en Utrecht. De portefeuille, die gemanaged werd door Hanzevast en MPC Capital, bestaat uit drie verschillende assets: New Tide, Signum en New Delphi.

New Tide is het voormalig AD- en NRC-hoofdkantoor aan de Marten Meesweg 35-49 in Rotterdam. Het kantoorgebouw van 16.400 m² zal direct worden herontwikkeld met veel aandacht voor duurzaamheid.
Het kwam leeg toen AD en NRC in 2012 verhuisden. De commerciële en landelijke redactie van AD betrok samen met de Rotterdamse redactie drie verdiepingen in Central Post, het voormalige postkantoor en sorteercentrum naast Rotterdam Centraal. NRC verhuisde naar een nieuwbouwpand aan het Rokin 65 in Amsterdam.

Signum bevindt zich in het business park aan het Delftechpark 30-40 te Delft. Dit multi- tenant kantoorpand met 7400 m² kantoorruime en 171 parkeerplekken is volledig verhuurd. De huurders zijn onder andere Maatschap PKF Wallast, Kipp & Zonen en Croon Elektrotechniek. De huurcontracten met Kipp en PKF Wallast voor in totaal 4414 m² werden in november 2013 langjarig verlengd. Croon tekende in 2009 voor 1500 m².

Het New Delphi kantoorpand van 10.200 m² en 270 parkeerplaatsen is gelegen aan de Rijnzathe 6 te Utrecht en wordt leeg aangekocht. Het bevindt zich op kantorenpark Oudenrijn, langs de rijksweg A12. Voorheen huisde hier ICT-bedrijf Oracle.

De verkoopsom is niet bekend gemaakt. Uit het Kadaster blijkt dat het Duitse fonds in 2004 voor het kantoor van AD en NRC een bedrag van € 31,35 mln neertelde en voor New Delphi werd toen € 21,45 mln betaald. De koopsom van Signum in Delft was indertijd € 16,5 mln. OVG zal ongetwijfeld een aanzienlijk lager bedrag uitgeven aan de kantoren.

De aankoop van het Alexander Portfolio is geheel in lijn met de strategie van OVG Real Estate om bestaande gebouwen op strategische locaties te verwerven en te verduurzamen.

De verkoper is geadviseerd door Loyens & Loeff en DTZ. OVG Real Estate is bijgestaan door AKD en Search.

Gerelateerde artikelen: