Novaxia en huisartsen kiezen voor uitzicht

Nabij Schiphol heeft het Franse Novaxia Investissement het kantoorgebouw aan de Taurusavenue 125 verworven van Credit Suisse. De kooprijs is volgens het Kadaster € 19,7 mln.

Deze transactie heeft als gevolg dat het Amerikaanse postkoerierdienst FedEx, die het gebouw volledig huurt, voortaan geen Zwitserse maar een Franse huurbaas heeft.

In Rotterdam verhuurde de Mik Bedrijfshuisvesting een verdieping met uitzicht over Rotterdam aan de Huisartsenpost Rijnmond en Rijnmond Dokters. Zij huren de tiende verdieping in het gebouw The Mark aan de Fascinatio Boulevard in Rotterdam. Het multitenant gebouw, dat pal aan de rijksweg A16 staat, beslaat zo’n 23.000 m² verhuurbaar oppervlakte. Daarvan is na deze transacties nog 10% leegstand in het gehele gebouw.

Naast de bovenstaande transacties zijn er in de datasheet van week 2 nog veel meer transacties te vinden. In het wekelijkse overzicht met grotere transacties staan zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed, en is ook plaats voor uitgegeven leningen. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.