Nijhuis Saur Industries huurt waterneutraal DC in Doetinchem

DHG heeft eind december 2023 een huurovereenkomst gesloten met Nijhuis Saur Industries voor een Build-to-suit Smartlog van ruim 30.000 m² in Doetinchem.

De hoogwaardige ontwikkeling bestaat uit 30.561 m² warehouse, mezzanine en kantoorruimte, op een kavel van vijf hectare. DHG heeft dit kavel recent in een off-market transactie verworven met het oog op de behoefte van Nijhuis Saur Industries. Het bedrijf is opgericht in 1904 en levert adaptieve oplossingen voor duurzaam en flexibel watergebruik, energie- en grondstoffenterugwinning. 

De huurovereenkomst is afgesloten voor een periode van twintig jaar. Het gebouw zal 1 juli 2025 in gebruik worden genomen. Het te ontwikkelen distributiecentrum ligt op het bedrijventerrein Keppelseweg/De Huet, nabij de A18 met aansluiting op de A3/A12 met directe verbinding naar het Duitse achterland.

Het nieuwe gebouw voldoet, dankzij de een gasloos verwarmingssysteem en een zonnedak van DHG TwoZero, aan de hoogste Breeam Excellent en Paris Proof duurzaamheidscriteria. Tevens is natuurinclusief en circulair bouwen de standaard. Het DC is ontworpen met het oog op hergebruik en recycling.

Klimaatadaptief

Daarbovenop wordt in samenwerking met Nijhuis Saur Industries de waterhuishouding verder verduurzaamd. Al het regen-, afval- en productiewater wordt gezuiverd en hergebruikt voor een klimaatadaptieve aanpak waarmee dit een van de eerste waterneutrale gebouwen zal worden in Nederland.

Sinds de oprichting van Saurs Industrial Water platform in 2019 zijn meer dan 15 bedrijven succesvol overgenomen en geïntegreerd in één wereldwijd opererend bedrijf dat communale en industriële klanten in meer dan 140 landen ondersteunt.

DHG heeft sinds 2015 ruim 1,6 miljoen m² aan distributiecentra volgens het Smartlog-concept gerealiseerd. Op dit moment realiseert DHG daarnaast nog circa 500.000 m² Smartlogs in Hellevoetsluis, Moerdijk, Rotterdam en Zaandam.