Nieuwe woningen in Midden-Delfland

BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en gemeente Midden-Delfland hebben de anterieure overeenkomst ondertekend voor de nieuwe woonbuurt De Maaslandse Zoom in het dorp Maasland.

Er komen 100 duurzame en betaalbare woningen van verschillende typen. Dat maakt de buurt bereikbaar voor veel mensen. De Maaslandse Zoom wordt gerealiseerd op het terrein tussen de Hofsingel, Commanderij, de voetbalvelden, de Lentiz Onderwijsgroep en de begraafplaats. In het gebied komt een mix van appartementen, rijtjeshuizen, twee-onder-een-kapwoningen en enkele vrijstaande woningen, waarvan onder meer 30% in het sociale segment en 10% bereikbare koopwoningen.
 
Groene uitstraling
Wethouder Wendy Renzen van gemeente Midden-Delfland: ‘De nieuwe woonbuurt is ruim opgezet en heeft een groene uitstraling door de centrale groene zichtlijn die door het gebied loopt. De Maaslandse Zoom kenmerkt zich door een gevarieerd woningaanbod met dorpse architectuur. Daarmee is de nieuwe buurt een welkome en waardevolle toevoeging aan het mooie dorp Maasland.’
 
Vervolgproces
Nu de anterieure overeenkomst is ondertekend wordt de procedure ter voorbereiding op het bestemmingsplan vervolgd. Het vaststellen van het bestemmingsplan is voorzien in de tweede helft van 2022. Op basis van het bestemmingsplan kunnen vervolgens de benodigde vergunningen worden verleend. Voor de ontwikkeling en realisatie zal BPD gaan samenwerken met Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling.

Laatste nieuws

Evenementen