Nieuwe kans voor Sissy-Boy

Moderetailer Sissy-Boy maakt een doorstart. Nadat de keten afgelopen vrijdag failliet was verklaard, maakte de curator afgelopen weekend bekend dat de formule wordt voortgezet door de Termeer Groep.

De Termeer Groep, gevestigd in Tilburg, is eigenaar van onder andere de schoenenwinkels Sascha en Manfield. Volgens een woordvoerder van de nieuwe eigenaar wordt getracht zoveel mogelijk vestigingen en banen overeind te houden. Dat geldt althans voor de 40 winkels in Nederland en het hooofdkantoor. De nieuwe eigenaar beraadt zich nog op de toekomst van de vijf winkels in België. 

De Termeer Groep, een Europese multinational, heeft met de merken Manfield en Sacha 110 winkels verspreid over vijf landen. Al sinds 1909 opereert de familie Termeer in het segment schoenen met de merknaam Sacha. Sinds 2016 maakt het uit 1844 afstammende Manfield ook onderdeel uit van het familiebedrijf. Dit werd toen overgenomen van Macintosh Retail.

Met de toevoeging van Sissy-Boy komt de Termeer Groep op een omzet van ongeveer € 160 mln. Topman Ward Termeer zegt in een persbericht dat het 'goed nieuws' is dat Sissy-Boy in handen komt van het het familiebedrijf. 'Want familiebedrijven zijn de ruggengraat van onze economie. Door Sissy-Boy op te nemen in onze familie, willen we de kracht en de potentie die in het merk zitten, de juiste voedingsbodem bieden.'