Nieuwe eigenaar voor Bilderberg Landgoed Lauswolt

Landgoed Oranjewoud Participaties heeft Bilderberg Landgoed Lauswolt aangekocht.

Landgoed Oranjewoud Participaties, een dochteronderneming van Stichting FB Oranjewoud, heeft als doel het sociaal, economisch en cultureel klimaat te bevorderen in Noord-Nederland. Bilderberg Landgoed Lauswolt, eigendom van Queens Bilderberg Nederland, is een vijfsterrenhotel gevestigd op een historisch landgoed in Beetsterzwaag.

Het hotel telt 65 hotelkamers, 6 vergaderruimten, restaurant de Heeren van Harinxma (1 Michelin-ster), Bistro Nijeholt en Wellness & Spa ‘The art of beauty’. Het hotel is gelegen direct aan de Golf & Countryclub Lauswolt.

De transactie betekent voor Bilderberg Nederland een eerste stap in de executie van het meerjarenplan waarbij het bedrijf focust op het optimaliseren van de hotelportefeuille, die bestaat uit 17 hotels en restaurants. Marc van Gulick blijft aan als directeur van Landgoed Lauswolt.

64 jaar geleden is Landgoed Lauswolt als Fries hotel begonnen, en nu komt het wederom in Friese handen. De voorgenomen transactie is onder voorbehoud van de gebruikelijke processen met de ondernemingsraad en zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2018 worden afgerond.