Nieuw bedrijventerrein Emmeloord moet groei faciliteren

De gemeente Noordoostpolder heeft recent een nieuw bedrijventerrein in Emmeloord geopend. De eerste ondernemers hebben al getekend voor kavels op het terrein.  

Wethouder Linda Verduin (Economie en Bedrijvigheid) opende onlangs het nieuwe bedrijventerrein De Munt B geopend. Het nieuwe bedrijventerrein sluit direct aan op het bestaande bedrijventerrein De Munt en ligt aan de oostzijde van de A6. Het totale uitgeefbare terrein is ongeveer 45 hectare groot, onderverdeeld in kavels met zicht op de snelweg, kavels met zicht op de provinciale weg en kavels in het middengebied. 

Fexibel bestemmingsplan

Ter plekke ondertekende de wethouder de eerste verkoopovereenkomsten voor kavels op het bedrijventerrein. Het bestemmingsplan voor het bedrijventerrein biedt veel flexibiliteit op het gebied van de aanleg van infrastructuur en de verkaveling van het bedrijventerrein. De kavelgrootte varieert tussen ongeveer 3.000 vierkante meter en 50.000 vierkante meter.

Bestaande bedrijven

Wethouder Verduin: 'De Munt B is vooral bedoeld om bestaande bedrijven in de Noordoostpolder groeimogelijkheden te bieden. Maar er is ook ruimte voor nieuwe bedrijven.'

De bouw gaat binnenkort van start. De eerste ondernemer is al bezig met de voorbereidingen.