Necron registreert ontwikkeling Schiphol Trade Park in Madaster

Vastgoedontwikkelaar Necron registreert al zijn vastgoedontwikkelingen op Schiphol Trade Park in Madaster. Dankzij deze registratie krijgen alle gebouwen, waaronder een Intercity-hotel, een materialenpaspoort.

De informatie in een materialenpapsoort maakt hergebruik van materialen eenvoudiger, stimuleert slim ontwerpen en elimineert afval.

In 2018 begonnen de werkzaamheden op Schiphol Trade Park met de voorbelasting van de infrastructuur en begin 2019 zijn de eerste gronden uitgegeven. Necron is als een van de eerste ontwikkelaars gestart met de ontwikkeling van een duurzaam Intercity-hotel, deel uitmakend van het totale Ellipse Park van Necron.

Door de gebruikte materialen en producten in het gebouw te registreren in Madaster is op ieder gewenst moment te achterhalen wat de kwaliteit en herkomst van deze materialen en producten is en waar ze zich bevinden. Daarnaast worden circulaire én financiële informatiestromen met elkaar verbonden waardoor de historische, actuele en toekomstige waarde op materiaal-, product-, element-, gebouw- en portefeuilleniveau wordt weergegeven.

Deze informatie bevindt zich in een beveiligd webbased materialenpaspoort, dat automatisch wordt gegeneerd na registratie in Madaster. Handig bij onderhoud, maar ook bij toekomstige verbouwingen en waardebepalingen van het gebouw.

Necron heeft architectenbureau RAU en de aannemer Ten Brinke Bouw opdracht gegeven dit project zo duurzaam mogelijk te bouwen.

Gerard van Liempt, ceo Necron Holding: 'Het registeren en volgen van de materialen in een materialenpaspoort stelt ons in de toekomst in staat de circulaire en financiële waarde van onze gebouwen te monitoren.'