NIBC ziet hypotheekportefeuille groeien in 2019

De hypotheekportefeuille van NIBC groeide van € 3.4 mrd in 2018 tot € 3.7 mrd in 2019, resulterend in een marktaandeel van 4,1%. Dat blijkt uit gisteren gepubliceerde jaarcijfers.

NIBC verwacht dat het deze maand gelanceerde nieuwe hypotheekmerk LOT de positie van de bank als hypotheekverstrekker verder zal versterken. LOT richt zich met een zeer laag rentepercentage voornamelijk op duurzaamheid.

Ook heeft de bank kort geleden OIMIO op de markt gebracht, voor financiering van klein commercieel vastgoed in Nederland.

Op 14 februari heeft NIBC bekendgemaakt dat Blackstone interesse heeft in de bank. Op 25 februari is de volgende stap gezet door het ondertekenen van een fusieprotocol. NIBC verwacht met Blackstone duurzaam verder te kunnen groeien, zo staat in een verklaring van ceo Paulus de Wilt.

NIBC heeft over 2019 een nettoresultaat geboekt van € 194 mln, tegen € 217 mln een jaar eerder. Het dividend bedroeg € 0,53 per aandeel. De creditrating ging van BBB naar BBB+ en de outlook van positief naar stabiel.