Multi neemt drie winkelcentra van Blackstone over

Multi Corporation heeft uit vastgoedfondsen die worden beheerd door Blackstone drie wijkwinkelcentra gekocht met een gecombineerd bruto verhuurbaar oppervlak van bijna 18.000 m². De activa zijn de eerste directe investeringen die het bedrijf heeft gedaan sinds het in maart van dit jaar een management buy-out van 's werelds grootste alternatieve vermogensbeheerder heeft voltooid.

De geacquireerde winkelcentra betreffen Valkenstaete in Valkenswaard (circa 5000 m²), Scheldeplein in Vlissingen (circa 8000 m²) en Veestraat in Helmond (circa 5000 m²). Multi zal de mogelijkheden onderzoeken om de activa te herontwikkelen tot gemengd gebruik.

Herontwikkelingspotentieel

Steven Poelman, Co-CEO van Multi:  'Deze transactie is een belangrijke stap om Multi een onafhankelijke retailbelegger en co-investeerder te laten worden. Wij geloven in de langetermijnwaarde van winkelcentra die verankerd zijn in supermarkten, en deze transactie is het bewijs van onze overtuiging. Onze interne ontwerp- en (her)ontwikkelingscapaciteiten kunnen volledig worden benut om deze centra om te vormen tot gemengde winkel- en residentiële activa. We zijn enthousiast over deze overname en zijn actief op zoek naar aanvullende investeringsmogelijkheden.'

Multi op eigen benen

Multi voltooide in maart van dit jaar een management buy-out van fondsen beheerd door Blackstone en is nu volledig onafhankelijk. Multi Corporation heeft gedurende ongeveer 40 jaar meer dan 200 vastgoedactiva ontwikkeld en beheerd in elke markt- en levenscyclus.