Minister Blok start bouw Holland Park

Op vrijdag 4 september start de bouw van Holland Park in Diemen. Minister Blok van Wonen en Rijksdienst verricht de starthandeling.

Op vrijdag 4 september start de bouw van Holland Park in Diemen. Minister Blok van Wonen en Rijksdienst verricht de starthandeling.

Begin dit jaar zijn de 131 appartementen van Blok 1 in verkoop gegaan en binnen drie maanden zijn ze bijna allemaal verkocht. Ook Blok 2, die in juni in verkoop ging, is ook al grotendeels verkocht.
Holland Park telt straks in totaal circa 3000 appartementen. Het plan is geïnspireerd op Sluseholmen in Kopenhagen en kent een vergelijkbare opzet met appartementen aan grachtjes en park.

Voor de eerste twee fasen van Holland Park, waarbij 1800 woningen worden gerealiseerd, zijn initiatiefnemers Snippe Projecten, Bouwaccent en Investco Bergwijkstadspark een samenwerkingsverband aangegaan. Investco Bergwijkstadpark bestaat uit drie private investeerders, namelijk Valuas Groep, CommonWealth Investments en Renschdael Groep. NIBC is als financier bij het project betrokken.

Het stedenbouwkundig plan is gemaakt door de architect en stedenbouwkundige Sjoerd Soeters, die ook het ontwerp van Blok 1 voor zijn rekening heeft genomen. Karres en Brands verzorgt het ontwerp van de openbare inrichting in het gebied.
De woonwijk Holland Park komt op de plaats waar tot voor kort een leegstaand bedrijventerrein stond van 100.000 m². Mede door dit initiatief is de kantorenleegstand in de Amsterdamse regio in het algemeen en Diemen in het bijzonder sterk gedaald.

De eerste kopers van Holland Park zijn volgens de ontwikkelaars een boeiende mix van toekomstige bewoners. 'Jong, ouder, stellen, gezinnen en alleenstaanden hebben hier het appartement van hun dromen gevonden. Een flink deel is afkomstig uit Amsterdam, maar ook uit een grotere regio was er veel belangstelling.'
Blok 1 kent een grote variatie van grotere en kleinere appartementen. De bouw van Blok 2 start over enkele maanden, van de eerste woontoren die daarnaast komt te staan gaat de verkoop op 26 september starten. Hierin zijn wat meer grotere appartementen voorzien.