Minerva start met realisatie dc Scotch & Soda in Hoofddorp

Minerva Development is gestart met de nieuwbouw-ontwikkeling voor Scotch & Soda op de President in Hoofddorp.

Minerva Development is gestart met de bouw van het nieuwe Europese omnichannel distributiecentrum van Scotch & Soda op de President in Hoofddorp.

Op een kavel van ruim 2 hectare op de President in Hoofddorp realiseert Minerva een hoogwaardig en duurzaam distributiecentrum van circa 20.000 m2 met luxe kantoren en een ondergrondse parkeergarage met 100 parkeerplaatsen. Het gebouw is ontworpen door Dedato ontwerpers en architecten en wordt gebouwd door Dijkham Bouw. Begin juli heeft SADC de grond geleverd en is Minerva gestart met de bouw. De oplevering staat gepland voor Q2 2022.

Vanwege de gemeenschappelijke ambities van Minerva en Scotch & Soda op het gebied van duurzaamheid zal het gebouw onder meer worden voorzien van WELL GOLD certificering, is het gebouw ‘all-electric’ ontworpen, wordt het gehele dak voorzien van zonnepanelen en is gekozen voor het toepassen van groene gevels door verticale tuinen voorzien van geautomatiseerde irrigatie te integreren in de gevels van het DC.

Minerva Development werd geadviseerd door Wieringa advocaten, JLL en BVF project management. Scotch & Soda werd geadviseerd door Van Zijll Langhout Vastgoed.