Meerdere nieuwe huurovereenkomsten na herpositionering New Babylon

Icon Real Estate heeft de afgelopen vier maanden voor 13.000 m² aan nieuwe huurovereenkomsten gesloten en 5500 m² toegezegd. Daarnaast hebben bestaande huurders onlangs voor 10.000 m² aan huurcontracten verlengd of uitgebreid.

Icon investeert € 21 mln in de herpositionering van New Babylon tot een full-service complex. De transformatie van het voormalige winkelcentrum bestaat uit zowel investeringen in renovatie en verbetering van het gebouw en de ruimtes, als een betere mix en selectie van huurders.

De belegger kocht New Babylon in 2015 voor € 87 mln van Propertize. Nieuwe kantoorhuurders zijn onder meer beleggingsfonds Greystar Nederland, mobiliteitsadviesbureau Goudappel Groep en medisch adviesbureau Cassini Technologies.

Icon heeft ook huurovereenkomsten getekend met PropertyWorks, voor een groot nieuw vergader- en conferentiecentrum, en met SportCity, voor een groot fitness- en wellnesscentrum. Eerder was met CoolBlue al een overeenkomst getekend voor de reeds geopende nieuwe flagshipstore.

Icon voert vergevorderde gesprekken met een aantal kantoor- en servicegerichte huurders voor de resterende ruimte. Tezamen met het horeca-aanbod biedt New Babylon volgens de belegger een spectrum aan diensten dat is afgestemd op de specifieke behoeften van de kantoorhuurders en tevens van grote waarde en gemak is voor bewoners, hotelgasten en bezoekers. Momenteel bezoeken circa 5000 mensen dagelijks het complex. De diensten van New Babylon zijn ook beschikbaar voor de 87.000 reizigers die dagelijks het aan New Babylon grenzende centraal station bezoeken.

De getekende huurovereenkomsten brengen de bezettingsgraad van het voorzieningengedeelte van het complex (het voormalig winkelcentrum) op circa 90% en er worden gesprekken gevoerd over meerdere extra huurcontracten.

Ook de omgeving ondergaat een aantal positieve veranderingen. De Tweede Kamer zal in 2020 verhuizen en direct naast New Babylon komen te zitten. Ook worden in de directe omgeving twee hoogwaardige wooncomplexen ontwikkeld, die samen meer dan 1000 extra wooneenheden opleveren, met de op een na grootste fietsenstalling van Nederland. Tevens bevindt het gebied zich midden in het Central Innovation District, een initiatief van de gemeente Den Haag.