MVSA architect van vernieuwing Leidsenhage

Unibail-Rodamco heeft MVSA Architects gekozen om de vernieuwing van winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam vorm te geven.

Unibail-Rodamco heeft MVSA Architects gekozen om de vernieuwing van winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam vorm te geven.

Het Nederlandse MVSA is een internationaal opererend architectenbureau, dat onder andere bekend is van iconische gebouwen als het ING hoofdkantoor aan de Amsterdamse Zuidas en het nieuwe station Rotterdam Centraal (als onderdeel van Team CS).

Momenteel werkt Unibail-Rodamco samen met de gemeente Leidschendam-Voorburg en de andere eigenaren aan de herontwikkeling van Leidsenhage. Uitgangspunt voor MVSA is het masterplan dat is ontwikkeld door het Engelse architectenbureau Benoy en dat deel uitmaakt van de gebiedsvisie.

Omgevingsvergunning
De volgende stap is het verkrijgen van de omgevingsvergunning. Mede daarom heeft Unibail-Rodamco er voor gekozen om het ontwerp te laten maken door een Nederlands architectenbureau. Voor de ontwikkeling van de openbare ruimte en groenvoorzieningen zal MVSA samenwerken met landschapsarchitect OKRA uit Utrecht.

Roberto Meyer, architect MVSA: ‘Het is voor ons een prachtige uitdaging om het bekende winkelcentrum Leidsenhage op subtiele wijze weer een nieuwe en eigentijdse identiteit te geven. Het nieuwe complex moet voor ons vooral aansluiten op de menselijke schaal en geïntegreerd zijn in het landschap en de omgeving. Het nieuwe Leidsenhage wordt niet alleen een plek om te winkelen maar ook een mooie en prettige plek om te verblijven.’