Studioninedots ontwerpt woongebouw in Hyde Park Hoofddorp

In opdracht van BPD heeft Studioninedots een nieuw woongebouw ontworpen voor kavel K27 in Hyde Park, de grootschalige stedelijke ontwikkeling in Hoofddorp.

Gezien de vorm van het kavel was het volgens het architectenbureau een hele uitdaging om op deze plek een gebouw te maken dat 124 goede sociale huurwoningen herbergt. Het resultaat was ‘Octavia Hill’.

Met MVRDV’s stedenbouwkundig ontwerp transformeert het voormalige kantoorgebied in Hoofddorp straks in een nieuwe stedelijke wijk, die onderdeel is van Metropoolregio Amsterdam.

Hyde Park kent een hoge dichtheid van 400.000 m², die wordt gevormd door de nieuwe, stedelijke bouwblokken. Kavel K27 ligt in het hart van Hyde Park en wordt omkaderd door drie hoofdassen die door het gebied lopen. Dit zorgt voor de prominente positie en tegelijk voor een kleinere en ongewone bouwenvelop.
 
Vanuit verschillende hoeken zal Octavia Hill er na realisatie altijd anders uitzien voor voorbijgangers — van een zuiver, orthogonaal blok tot een bijna rotsachtig object dat je nieuwsgierigheid wekt, aldus de architecten van Studioninedots.