MEAG koopt twee logistieke panden van Vomar in Alkmaar

Hoorne Vastgoed heeft twee logistieke panden in Alkmaar verkocht aan de Duitse internationale vermogensbeheerder MEAG.

Het betreft een bestaand gekoeld distributiecentrum en een nog te bouwen distributiecentrum. De bestaande faciliteit en het ontwikkelingsproject werden verkocht als één pakket binnen een sale and lease back transactie.

Het in 2004 gebouwde gekoelde distributiecentrum omvat 16.527 m² verhuurbare ruimte. De nieuwbouw krijgt in totaal 14.392 m² aan verhuurbaar logistiek vloeroppervlak. De oplevering staat gepland voor het derde kwartaal van 2022. Heembouw Bedrijfsruimten uit Roelofarendsveen is geselecteerd als aannemer.

Huurder is de aan Hoorne gelieerde zusteronderneming supermarktketen Vomar, die al tientallen jaren zijn hoofdkantoor in Alkmaar heeft. De gunstige ligging van het huidige en nog te realiseren logistieke pand vlakbij het hoofdkantoor is met het oog op een optimale bevoorrading van 94 Vomar- supermarkten van wezenlijk belang.

De investeerder is een speciaal fonds voor logistiek, MEAG, met een investeringsvolume van meer dan 200 miljoen euro, waarin entiteiten van Munich Re Group zijn belegd. MEAG, dat activa beheert ter waarde van 330 miljard, is de vermogensbeheerder van Munich Re en ERGO. 

Katrin Hupfauer,Head of Real Estate Transactions bij MEAG: ‘Onze investeringsfocus ligt op logistiek en foodretail. Beide segmenten zijn grotendeels losgekoppeld van economische cycli en crises, waardoor ze ideaal zijn voor verzekeringsmaatschappijen voor het genereren van stabiele kasstromen en het diversifiëren van de vastgoedportefeuille.’

MEAG werd bij de aankoop geadviseerd door Cushman & Wakefield en Greenberg Traurig.

Hoorne Vastgoed werd ondersteund door 3stone Real Estate en Houthoff.