[i]In het geweld rond het faillissement van Polare staan vooral de vestigingen van Selexyz in de belangstelling[/i]
In het geweld rond het faillissement van Polare staan vooral de vestigingen van Selexyz in de belangstelling
Door Gabrielle Klaver
PropertyNL Magazine nr. 3, 28 maart 2014
De meeste daarvan starten daarvan door als boekhandel. Voor de vestigingen van het eveneens failliet verklaarde De Slegte worden echter huurders gezocht.
Met de overname door Procures van De Slegte en Selexyz werden de vestigingen van De Slegte en Selexyz waar mogelijk samengevoegd. Veel van de winkels waar De Slegte oorspronkelijk in was gevestigd zijn in handen van de familie De Slegte.
De verhuur van deze winkels is al een paar maanden aan de gang. Zo heeft bijvoorbeeld de Britse modeketen Topshop van de Arcadia Group de voormalige De Slegte-vestiging aan de Kalverstraat gehuurd. Een Belgische retailer zou de voormalige De Slegte-vestiging op de Oudegracht in Utrecht hebben gehuurd.
In totaal gaat het om een kleine 20 vestigingen waarvoor huurders gezocht worden. In de grote steden lijkt dat geen groot probleem, in de kleinere steden ligt dat moeilijker. Hoewel de voormalige De Slegte-winkels op goede locaties zitten, hebben de kleinere steden te kampen met een krappere huurdersmarkt. Bovendien is van veel De Slegte-vestigingen de smalle frontbreedte met een groot oppervlakte daarachter niet het soort winkel dat de huidige retailer zoekt. Die wil juist een winkel met een groot front.
De Selexyz-boekhandels die een doorstart krijgen, zijn gelegen in Den Bosch, Maastricht, Rotterdam, Tilburg, Almere, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden en Eindhoven. Er zijn onderhandelingen over de vestigingen in Nijmegen, Utrecht (Stadhuisbrug), Leiden, Den Haag en Zwolle. De vestiging in Haarlem is definitief dicht.
De acht Vlaamse Polare-winkels zijn opgekocht door Jan Bernard de Slegte, de vroegere eigenaar.