Langjarige rendementen Bouwinvest beter dan index

Zowel het Retail Fund, het Residential Fund als het Office Fund van Bouwinvest overtreffen de 3- en 5-jaars gemiddelde IPD Netherlands Annual Property Index.

Zowel het Retail Fund, het Residential Fund als het Office Fund van Bouwinvest overtreffen de 3- en 5-jaars gemiddelde IPD Netherlands Annual Property Index.

Het Bouwinvest Retail Fund en het Bouwinvest Residential Fund overtreffen de IPD Annual Property Index voor 2014. Het Bouwinvest Retail Fund heeft in 2014 een totaalrendement van 2,7% behaald ten opzichte van de 2,0% van de IPD index.

Het totaalrendement van het Bouwinvest Residential Fund komt uit op 5,8%, terwijl de index een totaalrendement van 5,2% behaalt.

Het totaalrendement van het Office Fund in 2014 bleef achter bij de index, respectievelijk 1,3% versus 3,3%. Eennmalige aankoopkosten voor waardevolle kantoren zoals Beurs-WTC in Rotterdam en Valina en de twee monumentale Citroëngebouwen in Amsterdam hebben het rendement in 2014 verlaagd.

Het 3-jaars gemiddelde totaalrendement van het Bouwinvest Office Fund is 1,1% tegenover de index van –0,9%. Het fonds heeft een 5-jaars gemiddeld totaal rendement van 2,7% en de index 0,6%.

Respectievelijk zijn de 3- en 5-jaars gemiddelde totaalrendementen van het Bouwinvest Residential Fund 2,5% en 3,1%, en de index scoort twee maal 1,9%.

Het Retail Fund overstijgt met een totaalrendement van 5,3% de 3-jaars index van 2,6%. Het totaalrendement van de 5-jaars index voor retail is 4,5%. Deze wordt door het Bouwinvest Retail Fund verslagen met een 5-jaars totaalrendement van 6,3%.

In 2014 heeft Bouwinvest de nodige disposities en herontwikkelingen gedaan. Bovendien is voor circa € 600 mln geïnvesteerd in Nederlands vastgoed. Het Residential Fund kocht 18 nieuwbouw vrije sector woningprojecten, waaronder Pontsteiger in Amsterdam, Zijdebalen en Veemarkt in Utrecht en het voormalig Shell-hoofdkantoor aan de Oostduinlaan in Den Haag.

Het Office Fund investeerde in vier kantoren: Valina en de monumentale Citroëngebouwen in Amsterdam en Beurs-WTC in Rotterdam.

Het Retail Fund acquireerde het wijkwinkelcentrum Parkweide in Ede-Noord en ruim 8000 m² winkels in hartje centrum Rotterdam.