Klépierre ziet netto huurinkomsten stijgen

De op één na grootste ontwikkelaar van winkelcentra in Europa Klépierre heeft over de eerst drie kwartalen € 783,7 miljoen aan netto huurinkomsten behaald, een stijging van 6,3% vergeleken met de eerste negen maanden van 2023.  

Klépierre stelt de winstverwachtingen dan ook naar boven bij. Klépierre’s totale omzet voor de eerste negen maanden van 2024 bedroeg ongeveer € 1,16 mrd. In Nederland bezit Klépierre onder andere Hoog Catharijne in Utrecht.

De hogere huurinkomsten komen voort uit hogere incasso- en bezettingsgraden en een sterke stijging van aanvullende inkomsten (omzetgerelateerde huren, parkeerinkomsten en mall-inkomsten). Ook een constante sterke vraag naar verhuur dreven de inkomsten op. Klépierre ondertekende 1.280 huurovereenkomsten, een stijging van 7% in volume ten opzichte van het voorgaande jaar). De verkoop door retailers ging in de eerste negen maanden met 4,0% omhoog ten opzichte van Q1-Q3 van 2023, aangedreven door een stijging van 2,4% in het aantal bezoekers. In Nederland, Duitsland en Centraal Europa steeg het percentage retail sales met 4,9%.

De netto huidige kasstroom voor 2024 wordt nu geschat op €2,55 per aandeel. De financiële bezettingsgraad bedraagt 96,5%, een stijging van 30 basispunten in drie maanden en 70 basispunten ten opzichte van het voorgaande jaar.

GRESB

Klépierre is opnieuw erkend voor zijn prestaties op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid door de Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB), die het bedrijf als eerste wereldwijd rangschikte in de categorie Listed Retail. Klépierre staat ook op de eerste plaats in de Europese categorie Listed Real-Estate (alle assetklassen).

Het bedrijf behaalde een totaalscore van 95/100 (een stijging van 2 punten ten opzichte van 2023) en handhaafde zijn 5-sterrenclassificatie, die wordt toegekend aan de top 20% van de best presterende bedrijven in alle categorieën.