KleurrijkWonen realiseert appartementen in Leerdam

Dura Vermeer Bouw Zuid gaat in opdracht van woningcorporatie KleurrijkWonen twee appartementengebouwen bouwen in de wijk Broekgraaf in Leerdam.

In de twee complexen komen in totaal 57 sociale huurappartementen rijker. De bouw start naar verwachting eind 2024.

De gebouwen komen aan de rand van de wijk. Loer Architecten maakte het ontwerp. De gevels zijn een combinatie van glas, keramiek en bamboe.

Het grootste verschil tussen de twee woongebouwen zit achter de gevel. Een van de gebouwen wordt in massief hout (CLT) gebouwd, al blijft het zichtbare hout in de woningen zelf beperkt tot plafonds en enkele constructieve elementen.

Tjapko van Dalen, directeur-bestuurder bij KleurrijkWonen, benadrukt het belang van houtbouw: ‘We willen zoveel mogelijk duurzaam bouwen. Waar mogelijk bouwen we met natuurlijke materialen zoals hout en bamboe.’

Eind dit jaar begint Dura Vermeer Bouw Zuid met de bouw van het houten appartementengebouw. Dit gebouw komt tussen de toekomstige fietstunnel onder het spoor aan de Spiegellaan en de straat De Graveur. Het gebouw krijgt vijf getrapte bouwlagen met 32 woningen en heeft kleine en grotere appartementen. 

Een stukje verder aan de Spiegellaan, komt het tweede gebouw met 25 woningen. Dit gebouw heeft vier getrapte woonlagen, ook met kleinere en grotere appartementen.