Kantoorpand in Assen wordt medisch centrum

Het kantoorpand gelegen aan de Stationsstraat 30-32 in Assen krijgt een volledig nieuwe functie.

Het pand kende een lange leegstandperiode, maar krijgt een volledig nieuwe functie als medisch centrum. Het kantoorgebouw bestaande uit circa 4600 m² vvo is gekocht door een ontwikkelaar en wordt volledig gerenoveerd. Door de centrale ligging in Assen leent het pand zich voor een verzamelgebouw met medische functies. De ontwikkelaar is voornemens het gehele gebouw te verduurzamen en te voorzien van een Energielabel A.

Nextfund initieerde het gehele project namens de verschillende huurders. In het nieuwe centrum worden onder andere gehuisvest; huisartsen, een apotheek, fysiotherapie en kaakchirurgie. Daarnaast vestigen de Centrale Huisartsen Dienst en de Huisartsen Zorg Drenthe zich in het pand. Het UWV is een zittende huurder en blijft tevens gebruiker van het pand. Op dit moment is nagenoeg het gehele gebouw ingevuld. De totale ruimte opname bedraagt 3620 m² vvo. Het gebouw beschikt over 84 eigen parkeerplaatsen.

De ontwikkelaar is gedurende het ontwikkelingstraject geadviseerd door Henckel en Zahir Architecten uit Groningen. De volledige verbouw van het pand wordt uitgevoerd door Paas Nieuw Buinen en de installatietechniek wordt verzorgd door de firma’s Huisman Warmtetechniek en Harwig Installatietechniek. Bouwmontage Noord verzorgt de afbouw. Advance Bouwadviseurs adviseert de gebruikers op bouwkundig gebied.

 

Laatste nieuws

Evenementen