Jumbo neemt AC restaurants over

Jumbo neemt alle 18 AC restaurants in Nederland over. De heeft de verkoper Gr8 Investments maandag bekend gemaakt.

Jumbo heeft de restaurants overgenomen van Gr8 Investments, de investeringsmaatschappij van de drie neven Martien Heinrichs, Bas van den Nieuwenhuijzen en Bob van den Nieuwenhuijzen. Vorig jaar namen zij de AC vestigingen over van het Italiaanse Autogrill. In 7 vestigingen gaan de telgen van de familie Van der Valk hotels runnen onder een nieuwe naam, dus geen Van der Valk. De 7 driesterren hotels hebben in totaal 566 kamers. Ze mikken uiteindelijk op 20 vestigingen vooral langs snelwegen.

Ook heeft Jumbo bij de presentatie van de jaarcijfers aangekondigd vijf kleinere winkels op stations en in binnensteden te gaan openen. In deze gemakswinkels is het mogelijk eten te kopen en direct te nuttigen. Na het faillissement van V&D nam Jumbo de La Place restarurants over. Ook in de 20 Hudson's Bay warenhuizen die de komende jaren open gaan, komen vestigingen van La Place.

Jumbo heeft bovendien drie Foodmarkten, in Breda, Veghel en Amsterdam. Dit jaar komt er nog een bij in Leidsche Rijn Centrum. Jumbo mikt op 10 tot 12 Foodmarkten in Nederland.