JYSK gelooft in toekomst fysieke winkels

JYSK gelooft in de toekomst van de fysieke winkel en bouwt de komende drie jaar alle woonwinkels om volgens het nieuwste winkelconcept.

Dit jaar is het 15 jaar geleden dat het Deense JYSK de deuren van haar eerste winkel in Nederland, in Arnhem, opende. De teller staat inmiddels op 103 JYSK-winkels en in 2022 verwacht de retailer nog eens 5 nieuwe winkels te openen. Alle vestigingen die voor 2018 zijn geopend, worden de komende drie jaar verbouwd volgens het nieuwste winkelconcept. Dat zijn er 72 van de 103.

JYSK gelooft sterk in de toekomst van de fysieke winkel, ondanks dat de keten de online verkoop wel heeft zien toenemen tijdens de coronapandemie. Toch komen klanten volgens JYSK nog altijd graag naar de winkel voor inspiratie of om zich te laten zich adviseren over de aankoop van een bed of meubel. ‘Precies om die reden willen wij klanten een moderne en inspirerende winkel bieden en worden alle JYSK-winkels versneld omgebouwd,’ zegt Frank Christant, country manager van JYSK Nederland, België en Frankrijk. 'Ervaring leert dat de omzet van een JYSK-winkel met gemiddeld 20% stijgt, nadat deze is omgebouwd volgens het nieuwste winkelconcept.'