Immo Zorgwoningfonds 7 succesvol geplaatst

Het door fondsaanbieder Holland Immo Group medio november gelanceerde IMMO Zorgwoningfonds 7 was binnen vier weken voltekend.

De emissie van het fonds vond op 22 december plaats. De totale fondsinvestering bedraagt € 21 miljoen en wordt volledig gefinancierd met eigen vermogen, verdeeld over 4203 participaties van € 5000. Vanwege de volatiele marktomstandigheden in de voorbereidingsfase is ervoor gekozen geen hypothecaire financiering aan te trekken.

IMMO Zorgwoningfonds 7 belegt in twee bestaande woonzorglocaties met in totaal 51 woonzorgappartementen en zorgsuites, gelegen in Heythuysen en Venlo. Beide objecten zijn langjarig verhuurd aan twee professionele woonzorgexploitanten op basis van ‘triple net’ huurovereenkomsten. De objecten worden volledig door middel van het door de participanten bijeengebrachte eigen vermogen gefinancierd.

Het object in Heythuysen, gelegen tussen Weert en Roermond, is een woonzorgcomplex bestaande uit 20 woonzorgappartementen en zeven zorgsuites voor mensen met dementie en/of lichamelijke problematiek, met gemeenschappelijke ontmoetingsruimtes, diverse moderne faciliteiten, een grote tuin met onder andere een kweekkas en dierenweide en parkeergelegenheid op eigen terrein. Het object in Venlo betreft een woonzorgcomplex met 24 woonzorgappartementen voor mensen met dementie, gemeenschappelijke ontmoetingsruimtes, diverse moderne faciliteiten alsmede parkeergelegenheid op eigen terrein.

Holland Immo Group heeft sinds de oprichting in 2001 voor circa 1,6 miljard euro aan vastgoedfondsen geïnitieerd. Holland Immo Group is onderdeel van Primevest Capital Partners Holding.