Icon koopt Central Post

Central Post, het herontwikkelde, monumentale kantoorgebouw van LSI Participations op het Delftseplein in Rotterdam, is aangekocht voor Icon Real Estate.

Central Post, het herontwikkelde, monumentale kantoorgebouw van LSI Participations op het Delftseplein in Rotterdam, is aangekocht voor Icon Real Estate.

Icon is een vastgoedplatform van Victory Advisors dat zich richt op hoogwaardige kantoorpanden in de Benelux.

Dit voormalige postsorteercentrum, een gemeentelijk monument uit 1959, is in 2009 herontwikkeld tot een van de meest duurzame kantoorgebouwen. Het 40.000 m² vvo grote gebouw is bijna volledig langjarig verhuurd aan huurders zoals Basell, ProRail en De Persgroep.

Het gebouw heeft 16 verdiepingen en twee nieuwe parkeerkelders. Twee kelderlagen en het voormalige perron geven ruimte aan 243 parkeerplaatsen.

Voor Icon is dit de eerste aankoop in de Rotterdamse kantorenmarkt. 'We zijn blij met de lancering van ons eerste project in Rotterdam. Het Central Post-gebouw is van grote architectonische en historische waarde', aldus Icon.

Luc Smits van LSI: 'De herontwikkeling van Central Post en het nieuwe centraal station van Rotterdam zijn bepalend geweest voor de transformatie van het hele gebied.'

Vorig jaar besloot de Rotterdamse ontwikkelaar LSI, opgericht door Luc Smits, een deel van zijn portefeuille op de markt te brengen. Verkoop van vastgoed is nodig om de schuldenlast terug te brengen. Eerder dit jaar verkocht LSI het Schiekadeblok, eveneens in Rotterdam Central District, terug aan de gemeente. Het kantoorgebouw Groot Willemsplein, aan de voet van de Erasmusbrug, ging naar La Salle Investment Management.

Het portfolio van Icon Real Estate beslaat nu 250.000 m² kantooroppervlakte en een gestabiliseerde waarde van ongeveer € 800 mln. Icon is als vastgoedplatform onderdeel van Victory Advisors en richt zich op top- en andere belangrijke kantoorpanden in de Benelux.

CBRE adviseerde LSI Participations bij deze transactie. Icon Real Estate werd bij de deal in Rotterdam geadviseerd door Rutgers Posch.