IWS breidt uit in AMS Cargo Center

IWS breidt uit met 8000 m² in AMS Cargo Center.

Independent World Services (IWS) heeft per 1 september 2019 een huurovereenkomst gesloten voor de laatst beschikbare unit van ruim 8000 m² in AMS Cargo Center op Schiphol Logistics Park. Hierdoor is het multi-tenant warehouse van in totaal 34.000 m² volledig verhuurd.

Independent World Services (IWS) is een bestaande huurder in AMS Cargo Center en breidt door aanhuur van deze laatste unit uit tot ruim 17.000 m2² IWS biedt o.a. oplossingen voor buitenlandse partijen die overwegen uit te wijken naar Nederland vanwege de naderende Brexit. IWS werft personeel aan via haar eigen uitzendbureau Neutral Freight Academy, waarbij tevens gebruik gemaakt kan worden van de bestaande douanevergunning. Hierdoor is de tijd die een dergelijk bedrijf nodig heeft om dergelijk factoren te implementeren aanzienlijk korter. De uitbreiding zal met name gebruikt gaan worden voor bestaande klanten, zoals Neele-Vat Air en de Britse partij RIF Worldwide Plc. Deze laatste partij heeft als gevolg van de Brexit ervoor gekozen om de samenwerking met IWS te intensiveren.

Momenteel zijn aan de overzijde van AMS Cargo Center de bouwwerkzaamheden AMS Cargo Center II in volle gang met als doel deze begin december op te leveren. AMS Cargo Center II betreft een Breeam ‘Very Good’ distributiecentrum van in totaal 32.000 m², onderverdeeld in zeven individuele units variërend in grootte vanaf 3600 m². De eerste huurder – Rutges Cargo Europe en JM Logistics – is reeds gecontracteerd en omvat 6000 m².

De locatie is goed bereikbaar en goed zichtbaar vanaf de autosnelweg A4 (Amsterdam – Den Haag). Het cargo platform van Amsterdam Airport Schiphol is in minder dan vijf minuten te bereiken.

AMS Cargo Center I en II zijn in een JV ontwikkeld door Built to Build en Proptimize, ontworpen door Denc en gebouwd door Van der Heijden. Deka Immobilien heeft voor een van haar fondsen de objecten verworven. Cushman and Wakefield en Industrial Real Estate Partners zijn betrokken bij de verhuur.