Hornbach komt naar Nijmegen

De gemeente Nijmegen en projectbouwmarkt Hornbach hebben dinsdag een koopovereenkomst ondertekend voor een nieuwe bouwmarkt. De projectbouwmarkt zal gevestigd worden langs de N325 in Ressen.

Hornbach liet haar oog vallen op de locatie in Ressen, ter hoogte van het Keizer Augustusplein, vanwege de goede bereikbaarheid. Met een oppervlakte van circa vier hectare biedt Hornbach op deze locatie een volwaardige projectbouwmarkt met tuincentrum en drive-in op ruim 20.000 m2.

Wethouder Bert Velthuis: “Wij zijn blij dat we na vier jaar deze stap kunnen zetten. Doorslaggevend voor ons was de werkgelegenheid die Hornbach met zich meebrengt. Niet alleen zijn er 300 arbeidsplaatsen (direct en indirect) gemoeid met zo’n grote projectbouwmarkt, een deel van die arbeidsplaatsen is ook nog eens voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij vinden het belangrijk om ook deze doelgroep kansen te bieden.
De locatie past binnen de gemaakte regioafspraken over werklocaties. Om concurrentie met de binnenstad van Nijmegen te voorkomen, is met de provincie afgesproken dat er buiten de bouwmarkt, een tankstation en een restaurant geen verdere ontwikkeling met winkels en horeca plaatsvindt. Ik ben ook blij dat het overige deel van de locatie in Ressen parkachtig wordt ingericht en zo aansluit bij Park Lingezegen.”

Hornbach is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 19.000 medewerkers. In Nederland bestaat Hornbach nu 20 jaar en telt het inmiddels 13 vestigingen.