Hofleverancier Duetz Mode moet deuren sluiten

Duetz Mode, sinds 1857 gespecialiseerd in chique herenmode, is failliet. Moederbedrijf Quality of Life, waartoe ook Adam Brandstores behoort, heeft onlangs faillissement aangevraagd voor zijn 20 fysieke winkels en 2 webshops.

De herenmodeketen exploiteerde in Nederland vijf herenmodewinkels, onder meer in Zeist, Bilthoven en Hilversum. Er werkten in totaal zeventig medewerkers bij Duetz en de Adam Brandstores van Quality of Life. Het is niet duidelijk of het bedrijf een doorstart kan maken.

Koninklijk

Duetz is één van de oudste kledingwinkels van Nederland. Koning Beatrix verleende de modeketen in 2007, bij het 150-jarig bestaan van de winkel, het recht zich hofleverancier te noemen en het koninklijk wapen te voeren. De Duitse marskramer Bernard Willem Duetz en opvolgende generaties wisten een winkeltje in manufacturen uit te breiden tot een keten waar gerenommeerde merken als Corneliani, Eduard Dressler en Tommy Hilfiger werden verkocht.

Het bedrijf probeerde zich vanaf 2018 via meerdere kanalen en winkels op een divers publiek te richten. Zo werd een aantal Adam Brandstores overgenomen. De coronaperiode met gedwongen lockdowns deed de keten echter de das om. In 2021 vroegen de eigenaren nog extra krediet aan, maar daarmee konden ze uiteindelijk niet overeind blijven.