Hek van de Dam voor luxemerken in Amsterdam

Onlangs meldde PropertyNL al dat luxemerk Armani zijn deuren zal openen vanaf april 2022 in het voormalige pand van de Rabobank aan de Dam 16.

Nu volgt Christian Dior, dat in 2022 zijn intrek neemt in het voormalig ABN Amro filiaal aan de Dam 2. De komst van twee toonaangevende modemerken op de Dam lijkt een opmaat voor meerdere luxe merken die zullen volgen. De gedachte is dat deze exclusieve locatie vooral een functie kan hebben om de bekendheid van een merk te vergroten. 

Aan de andere kant van het  land kocht HSP Property de voormalige locatie van Hitachi in Oosterhout. De bedrijfshallen zijn aanvankelijk door Hitachi aan Global Telecom Organisation Holding verkocht. Global Telecom heeft het terrein vervolgens doorverkocht aan HSP. Het kadaster meldt een verkoopprijs van € 4,6 mln.

Naast de bovenstaande transacties zijn er in de datasheet van week 1 nog veel meer transacties te vinden. In het wekelijkse overzicht met grotere transacties staan zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed, en is ook plaats voor uitgegeven leningen. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.