Heimstaden koopt voor voor € 375 mln 2023 woningen van Patrizia

Patrizia heeft namens één van haar investeerders voor € 375 mln een grote woningportefeuille bestaande uit 41 wooncomplexen verspreid door heel Nederland verkocht aan Heimstaden Nederland.

De zogeheten Amber portefeuille bestaat uit 2023 woningen. Voor 96% betreft het appartementen. Driekwart van de portefeuille bestaat uit sociale huurwoningen. Ook zijn 60 commerciële units verkocht. De complexen zijn gelegen in 29 verschillende Nederlandse gemeenten. Ruim 60% van de huurstroom komt uit complexen in de Randstad.

“De interesse om te investeren in een woningportefeuille met stabiele inkomsten was bij de start van het verkoopproces in februari door de disbalans tussen vraag en aanbod nog extreem hoog”, zo verklaart Bas Wilberts, head of Alternative Investment bij Savills. Hij meent dat door het structurele aanbodtekort en de onderliggende demografie de Nederlandse woningmarkt ook relatief goed bestand zal zijn tegen een economische terugval of zelfs recessie. “Het is een positief signaal dat er nog steeds veel partijen met eigen vermogen zijn die dit product willen verwerven.”

Met deze aankoop groeit de portefeuille van Heimstaden in Nederland naar 12.600 woningen. Eerder deze week kocht Heimstaden ook al 142 woningen van DamBorg. “We zijn blij dat we met deze acquisities onze aanwezigheid in verschillende Nederlandse regio’s versterken,” zegt Robert-Jan Reeuwijk, investment manager bij Heimstaden Nederland. “Het is onze missie om het leven van onze huurders comfortabeler te maken door ze een vriendelijk woonklimaat te bieden en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan een duurzamere toekomst. Een sterkere aanwezigheid in de regio’s waar we al actief zijn, geeft ons meer mogelijkheden om die missie verder te verwezenlijken.”

Patrizia werd geadviseerd door Savills (commercieel en technisch), Loyens & Loeff (juridisch), PwC (financieel & fiscaal) en SGS Search (milieutechnisch). Heimstaden werd bij de acquisitie op juridisch en fiscaal gebied bijgestaan door Loyens & Loeff.

img
Redacteur
Profiel